Vrei o asigurare?

 • Asigurare de Viata
 • Asigurare de Viata pentru Credite si Leasing
 • Plan de Studii sau Dota pentru Copil
 • Plan de Pensie

Trimite mail la office@asigurat.ro si te vom contacta imediat.

 

Mugurel Paveliu
Consultant Asigurari Viata

mugurel@asigurat.ro

0744 50 22 11

Home Studiu Calculator Tipul de asigurare Dictionar Legislatie Vreau si Eu Link

 

Aleg tipul de asigurare

Asigurarea de viata ca si concept este un lucru abstract, nefamiliar, dar ca utilitate este un bun castigat, castig ce consta in acoperirea necesitatiilor dintr-un anume moment.

NECESITATI = DE CE AM NEVOIE - CEEACE AM

Beneficiile unei asigurari:

 • Proprietate creata instantaneu
 • Indemnizatia reprezinta o suma de bani certa intr-un moment incert
 • Sprijn financiar in cazul unei invaliditati
 • Poate reprezenta pensia suplimentara
 • Este o forma de protejare a proprietatiilor unei familii, sau a afacerii
 • Modalitate de a economisi bani.
 • Asigurarea angajatiilor de catre firma
 • Asigurarea viitorului copiilor.

Inca de la inceputuri si pana azi, conceptul de asigurare de viata a evoluat catre forme din ce in ce mai complexe, in functie de necesitatiile si solicitarile clientiilor.

 

Tipuri de asigurare de viata

Ce fel de asigurare doresc?

Asigurare de viata traditionala pe termen - satisface necesitatiile de protectie ale persoanei. Durata contractului este pe o perioada determinata, perioada in care daca se inregistreaza decesul asiguratului, beneficiarul va incasa suma asigurata din acel moment. Daca la data scadenta a contractului, persoana asigurata este in viata, compania de asigurari este exonerata de orice raspundere. Prima de asigurare acopera cheltuielile societatii de asigurare aferente preluarii riscului de deces pe durata contractului.

Plan de asigurare de viata pe termen - este un produs traditional de asigurare, care acopera necesitatiile de protectie financiara a familiei sau a afacerii. 

Asigurare de viata cu protectie suma asigurata si componenta de investitie - satisfac atat necesitatiile de protectie cat si cele de economisire pe termen mediu si lung ale persoanei asigurate. Se stabileste prin contract durata perioadei de plata a primelor, pe aceasta perioada daca are loc decesul asiguratului, beneficiarul politei incasaeaza indemnizatia de asigurare din acel moment. Daca la sfarsitul perioadei de plata a pimelor , asiguratul este in viata, acesta va incasa valoarea investitiilor facute pana atunci in numele sau. Prima de asigurare este investita de catre societatea de asigurari, pe piata romaneasca sau pe cele internationale, astfel incat sa existe beneficii atat la deesul persoanei asigurate cat si la supravietuirea acestuia la data scadenta a contractului.

a) Plan flexibil de protectie, - este destinat atat acoperiri necesitatiilor de protectie financiara a familiei, a afacerii cat si a satisfacerii nevoilor economice pe termen lung.

b)Plan de economisire - este destinat celor care doresc economisire pe termen variabil combinat cu diferite variante de protectie

c) Plan de economisire in vederea pensionarii - este destinat atat acoperiri necesitatiilor de protectie financiara a familiei pe durata vietii active cat si rezolvarii nevoilor financiare pe perioada pensionarii.

d) plan de asigurare si potectie a copilului - este destinat celor care doresc economisirea si coperirea necesitatiilor financiare ale copilului.

Asigurare de viata numai cu componenta de investitie.- satisfac necesitatiile de economisire pe termen mediu si lung ale persoanei asigurate. Se stabileste prin contract durata perioadei de plata a primelor, pe aceasta perioada daca are loc decesul asiguratului, beneficiarul politei incasaeaza indemnizatia de asigurare din acel moment. Daca la sfarsitul perioadei de plata a pimelor , asiguratul este in viata, acesta va incasa valoarea investitiilor facute pana atunci in numele sau. Prima de asigurare este investita de catre societatea de asigurari, pe piata romaneasca sau pe cele internationale, astfel incat sa existe beneficii atat la decesul persoanei asigurate cat si la supravietuirea acestuia la data scadenta a contractului.

a) Plan de investitii cu plata unica - este un plan de economisirie cu plata unica destinat acoperirii necesitatiilor financiare pe termen lung.

b) Plan de investitii cu prime normale - este un plan de economisirie cu plata esalonata destinat acoperirii necesitatiilor financiare pe termen lung.